Soul, jazz in jaz, NEW SWING QUARTET

8. 8. 2018

Oto Pestner, Dare Hering, Marjan Petan in Tomaž Kozlevčar so New Swng Quartet, ki je v svojem večletnem delovanju s sodobnim slogom, zakoreninjenim v izročilu črnskih gospel kvartetov, prepričal tudi najzahtevnejše občinstvo. Kvartet vestno poustvarja tradicijo črnskega spirituala in gospela ter pesmi iz cerkva ameriškega juga. Ustanovljen leta 1968 letos praznuje 50. obletnico delovanja, v kateri je dosegel svetoven sloves in status ene najboljših gospel skupin.

Bogata diskografija New swing quarteta, ki jo bodo 8. avgusta predstavili v Kopru, obsega 43 izdaj na različnih nosilcih zvoka. Gostoval je že malodane po vsem svetu, odigral več kot 200 koncertov po evropskih in azijskih državah, izvedel številna gostovanja v cerkvah in dvoranah juga ZDA ter redne turneje po zahodni Evropi. Nastopal je kot osrednji gost v mnogih svetovno znanih televizijskih in radijskih oddajah, vsako leto pa nastopijo na posameznih festivalih in koncertih po vsej Evropi. Delo kvarteta krasijo tudi mnoge nagrade in priznanja tako doma kot v tujini.

Kot predskupina bo ta večer nastopila zasedba Soul, jazz in jaz, ki jo je leta 2010 ustanovila pevka Anja Hrastovšek – Lalalanja. Kljub temu da za enkrat samo poustvarjajo glasbo in prirejajo legendarne domače in tuje pesmi, so v znane melodije uspešno prinesli svoj zvok. Jazzerji po izobrazbi in duši se ponašajo z izrazito interpretacijo, malce drugačnim pristopom k popu in discu ter veliko improvizacije.

soulsouljazz