ZLATKO & DRILL

1. 8. 2018

Izolski raper Andrej Bučar, javnosti bolj znan kot Drill, sam sebe opisuje kot pripovedovalca zgodb. Svojo glasbeno pot je leta 2001 začel v duetu R.I.C. (Rest in chaos), pri svojih 26 letih je eden najbolj cenjenih slovenskih rap izvajalcev, podpisuje se pod štiri albume. Njegov drugi solo album Nuklearna zima je po izboru Balkan Hip Hopa postal album leta na področju držav bivše Jugoslavije, zdaj predstavlja zadnjega, ki ga je poimenoval Ribolov z dinamitom. Album prinaša 17 skladb, občinstvo pa je ustvarjalec nagovoril že z novimi singli O!bala, Krvoločno in Zverine. Kot pravi Drill se z rapom ukvarja že 16 let, občutek pa ima, da je prav zdaj na vrhuncu svojih zmožnosti.

V Kopru si bo 1. avgusta Drill delil večer s fužinskim princem Zlatanom Čordićem – Zlatkom, ki se je pred desetimi leti s svojim prvim albumom Svet je lep uradno pojavil na slovenski sceni, na kateri vlada še danes. Vsako leto uspešnejši, vsako leto pogumnejši in brez dlake na jeziku z verzi opozarja na aktualne razmere v družbi.

Zlatko je v desetih letih iz borbenega freestylerja prerasel v slovenskega reperskega zvezdnika, zavoljo svojega pozitivnega odnosa in seveda rimoklepaških veščin izjemno priljubljenega po vsej državi, še zlasti pa v svoji rodni, mnogokrat opevani Ljubljani. Ne glede na to, ali se tematsko posveča fužinskemu vsakdanu ali globalnim problematikam, je v njegovi glasbi vedno čutiti ljubezen do njegove soseske, do sočloveka, do življenja samega. Lani je izdal že deseto studijsko ploščo Žive naj vsi narodi, svojo energijo, rime in dobro voljo bo predstavil tudi v Kopru.