Mencarija, KOALA VOICE

18. 7. 2018

Manca Trampuš (kitara, vokal), Miha Prašnikar (bobni), Tilen Prašnikar (bas kitara) in Domen Don Holc (kitara) so Koala Voice. Tri leta so minila od izida njihovega prvenca Kangaroo’s a Neighbor, ki jih je s singlom Go Disco Go predstavil širši javnosti. Potem ko so pozornost pritegnilina številnih natečajih, so z zasvajajočo mešanico rocka, popa, disca, punka ter neustavljivo odrsko prezenco pričeli pohod po odrih tako doma kot v tujini.

Konec leta 2017 je izšel njihov drugi studijski album Wolkenfabrik (v slovenščini Tovarna oblakov). Ta po mnenju članov zasedbe nastavlja ogledalo korakom. Nastopali so vse od Kisovca, od koder prihajajo, Ljubljane, Črnomlja, Moskve, Liverpoola, Talina, Varšave do Groningena, kot predskupina Pixies v ljubljanskih Križankah in festivalih kot sta Pohoda in Exit. »Raziskovanje snovi, iz katere so narejeni oblaki, se nadaljuje,« pravijo.

V Kopru jim bodo 18. julija oder ogreli Mencarija, avtorski projekt Blaža Mencingerja (vokal in kitara), ki mu v triu družbo delata Jernej Vindšnurer (kontrabas) in Lenart De Bock (saksofon). Poudarek njihove glasbe je na zgodbi besedil, podanih v stilu kantavtorskega gipsy swinga, skupina pa se ne boji dotakniti drugih žanrov, ki se prilegajo posamezni pesmi.

Mencarija