O festivalu

Potem ko je glasbene sladokusce tri leta zapored razvajal festival MAJa z biseri, tokrat v Koper prihaja Poletje z biseri. Festival, ki bo na vrtove Pokrajinskega muzeja pripeljal glasbene bisere mnogoterih žanrov. Ti se bodo zvrstili v sedmih julijskih in avgustovskih sredinih večerih.

Festival bosta 11. julija otvorila prekaljena glasbena mačka RUDI BUČAR IN MATEVŽ ŠALEHAR HAMO, ki bosta občinstvu predstavila nov, skupen glasbeni projekt.

Sledil bo mladostniško obarvan 18. julij s KOALA VOICE, ki bodo svojo glasbo odigrali v "izštekani" različici. Bo pa zbrane ta večer s kantavtorskim gipsy swingom ogreval trio MENCARIJA.

Na večeru istrske glasbe bo 25. julija nastopila vsestranska umetnica, igralka, pesnica in pevka ELIS LOVRIĆ s spremljevalno skupino, 1. avgusta bosta v muzejskem lapidariju nastopila polagalca rim, fužinski princ ZLATKO in primorski raper DRILL.

Osmega avgusta na Poletje z biseri prihajajo NEW SWING QUARTET, ki letos praznujejo petdeseto obletnico glasbene kariere. Pred njimi bo nastopila zasedba SOUL, JAZZ in JAZ.

15. avgusta bosta na edinem skupnem koncertu v Sloveniji letos nastopili THE MARTENSSON SISTERS, sestri Marina in Emilia Martensson. Za zaključek, 22. avgusta sledi še zadnja v nizu koncertnih poslastic, še en družinski duet SEVERA in GAL GJURIN.

NAKUP VSTOPNIC